Pre-Construction Preparations | Part II

September 10, 2007 at 10:38 am | Posted in 59th Annual Primetime Emmy Awards, AD Greenroom - Primetime Emmys, Architectural Digest, Backstage, Design, Eco-Luxury, Green Design, Materials, Pre-construction, Shrine Auditorium, Timothy Corrigan | Leave a comment

During the pre-construction workshop we measured and re-measured each of the support walls onto which we will attach the wood panels. If all goes according to our very-detailed plans, these panels will transform the backstage of the Shrine Auditorium into a space that resembles an elegant country house in the English countryside. In addition, we are building a large custom upholstered banquette that will need to fit exactly into a paneled wood niche, so we have to be sure that every ½ inch is perfectly-measured and accounted for!

Here’s the team working on the room:

AD Greenroom Pre-Construction with Timothy Corrigan

Click on each thumbnail to view:

AD Greenroom Pre-Construction with Timothy Corrigan | 4 AD Greenroom Pre-Construction with Timothy Corrigan | 2 AD Greenroom Pre-Construction with Timothy Corrigan | 1 AD Greenroom Pre-Construction with Timothy Corrigan | 5

The guy in the sleeveless tee shirt is Jose Wawrik, the man responsible for the logistic of creating this room that needs to be taken apart and re-assembled in just a couple of hours time. You can also see Renato Basile, one of the producers of the Primetime Emmy Awards show. This is Ron’s third year working on the show and he is a real goldmine of information and experience. He has great stories about the mishaps from previous Greenroom installations—I want to make sure that he doesn’t have any embarrassing stories to tell about this year’s Greenroom! Ron also brought along another member of the Primetime Emmy Awards production team. The beautiful young woman in the photos is Julie Fullman from our design firm. Julie is an incredibly organized and detail–oriented person, and she has this entire project totally under control.

In the photos above you can see the basic support walls of the future Greenroom and even some of the initial wood paneled sections. Once all of the panels were up we started the process of treating the wood with natural oils to achieve an aged wood look; because we are doing everything possible to create a really “green” Greenroom, we did not use any chemical products to achieve the look of an old paneled wood library.

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: